De dreiging op een nieuwe bomaanslag in het Limburgse dorp Nieuwstadt is afgenomen. 

Toch handhaaft de gemeente Echt-Susteren ook de komende week een deel van de maatregelen om nieuwe aanslagen te voorkomen, maakte de gemeente zondag bekend.

Op 16 en 22 maart werden er aanslagen gepleegd op de woning van president Harrie Ramakers van de Limburgse motorclub Bandidos in Nieuwstadt. Daarna spijkerde de gemeente zijn woning dicht en werd het huis voor drie maanden gesloten.

De gemeente liet het huis op de straat Aan de Linde door de politie bewaken. Die bewaking wordt nu vervangen door extra politiepatrouilles in de buurt. Ook komt er permanent cameratoezicht. De eerder aangebrachte extra verlichting en verkeersremmende maatregelen blijven.

Ramakers week na de laatste aanslag uit naar Geleen, waar hij afgelopen woensdag in zijn nieuwe onderkomen werd gearresteerd, samen met drie andere Bandidos. Het nieuwe onderkomen werd ook dichtgespijkerd.

Ramakers en de drie andere Bandidos zitten in voorarrest. Ze werden opgepakt wegens verboden wapenbezit. In en rond de Geleense woning van Ramakers vonden agenten wapens met munitie.

Vier dingen die u moet weten over de Bandidos