De A7 is afgesloten in noordelijke richting bij Purmerend na een ongeval. Er vielen zeker zeven gewonden, aldus de politie.

Het ongeluk gebeurde toen een personenauto met aanhangwagen richting de vluchtstrook stuurde. Een achterliggende auto raakte de aanhanger en de auto en sloeg vervolgens over de kop. Volgens de politie waren er verder geen auto's bij het ongeluk betrokken.

In de auto met aanhanger zaten een vader, een moeder, hun twee jonge kinderen en een nog onbekende vijfde persoon. De achterliggers waren een vrouw en haar kleinkind. Zij raakten beide gewond.

Tussen Purmerend-Noord en Avenhorn staat een file. Wie op weg is naar het noorden van het land, kan volgens de ANWB het beste omrijden via de A6 door Flevoland.

De bond meldt dat op de A7 in tegengestelde richting een rijstrook is afgesloten omdat er mensen op de weg lopen. Volgens een woordvoerster zijn dat toeschouwers van het ongeval. Als gevolg daarvan is er ook aan die kant van de snelweg een file ontstaan.

A12

De A12 is zondagmiddag bij Bleiswijk korte tijd afgesloten geweest na een groot ongeluk in de richting van Den Haag. De snelweg werd aan het begin van de avond vrijgegeven.

Richting Den Haag waren eerder drie auto's op elkaar gebotst, meldt de politie. Vijf mensen hadden last van hun nek, twee anderen hadden rugklachten. De oorzaak is nog niet bekend.

Richting Den Haag waren alle rijstroken dicht. De andere kant op, richting Utrecht, waren twee rijstroken afgesloten voor de hulpdiensten.