De lichamen van de mannen die vermoedelijk juwelier Goldies in Deurne probeerden te overvallen zijn zaterdagochtend geborgen. 

De technische recherche heeft heel de nacht doorgewerkt en is in de ochtend naar huis gegaan om uit te rusten, zegt een politiewoordvoerder zaterdag. Later wordt het onderzoek hervat met onder meer getuigenverhoren. 

Over wat het onderzoek heeft opgeleverd wilde de woordvoerder nog geen mededelingen doen. Het verhaal gaat dat de vrouw van de juwelier thuis via een videoverbinding zag dat haar man werd overvallen. Vervolgens zou ze naar de winkel zijn gereden en zou ze daar de overvallers hebben doodgeschoten. 

De politiewoordvoerder wilde hier niet op ingaan. Ook wilde ze niet reageren op de vraag of de vrouw voor het onderzoek is ingesloten en of ze momenteel vast zit.

Of de vrouw een wapenvergunning heeft wilde de woordvoerder ook niet zeggen. "We onderzoeken eerst wie er geschoten heeft. Mogelijk komen we later in de middag met meer informatie."

Gewond

De juwelier raakte zelf bij de overval gewond aan zijn hand. Het is niet bekend om wat voor verwonding het gaat. Hij verkeert in ieder geval niet in levensgevaar. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of hij nog in het ziekenhuis ligt. 

Op sociale media krijgt de vrouw alvast veel steun van mensen die meer van de zaak menen te weten dan de rechercheurs van de politie. De Facebookpagina 'Vrijspraak voor vrouw van de juwelier uit Deurne' heeft inmiddels ruim 3600 likes. 

Burgemeester

In de loop van zaterdagmiddag komt de politie met meer informatie. Eerst moet er nog overleg plaatsvinden met de officier van justitie, aldus een woordvoerster van de politie. Volgens de gemeente geeft daarna ook burgemeester Hilko Mak een persconferentie. Deze zal om 18.00 uur worden gehouden in het gemeentehuis van Deurne.

Mak heeft zaterdagochtend ook al wat korte bezoekjes gebracht aan omwonenden van de juwelier. Mak kon de omwonenden weinig meer vertellen dan wat al naar buiten is gebracht door de politie, maar bood ze hulp aan en zei dat mensen hem kunnen bellen.

De Heilight Parade, een feestelijke lichtjesoptocht die voor zaterdagavond in Deurne stond gepland, gaat gewoon door, zo heeft de gemeente Deurne besloten na overleg met de organisatie. De optocht gaat door de wijk Sint Jozef en niet door de wijk Walsberg waar de schietpartij is geweest, aldus een woordvoerster.