Bij een overval op een juwelier aan de Milhezerweg in Deurne zijn vrijdagmiddag twee doden gevallen. Het gaat om de daders.

Dat meldt Omroep Brabant. Een woordvoerster van de politie Oost-Brabant bevestigt de berichtgeving. De overval vond plaats omstreeks 17.40 uur.

Op de vraag wie de overvallers heeft doodgeschoten, kon de politie vooralsnog geen antwoord geven. Berichten dat de vrouw van de eigenaar het tweetal zou hebben doodgeschoten, ontkende de politie.

"Dat kunnen wij in ieder geval niet bevestigen. Mensen gaan verhalen vertellen, maar wij hebben feiten nodig. En daar doen we nu onderzoek voor", meldt de woordvoerster aan NU.nl.

De eigenaar van de zaak is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig hij gewond is, is niet bekend. De zaak is in 2010 ook al een keer overvallen. Of er een verband bestaat tussen de overval destijds en de overval van vrijdag, is niet bekend.

De politie is vlak na de overval begonnen met een sporenonderzoek en een buurtonderzoek. Beide onderzoeken zullen zaterdag voort worden gezet. Eerder meldde de politie nog dat het sporenonderzoek door zou gaan tot in de nacht, maar later werd dit bijgesteld naar zaterdag.

Tot de rechercheurs en andere speurders zaterdagochtend verder gaan, wordt de winkel bewaakt. De lichamen van de overvallers lagen vrijdagavond nog in het pand. De auto waarmee de overvallers naar de winkel waren gereden, is wel weggesleept. Deze bleek te zijn gestolen.

Geschrokken

Burgemeester Hilko Mak van Deurne is geschrokken van de overval, zo laat hij vrijdagavond weten. ''Dit heeft, heel begrijpelijk, een grote impact op het veiligheidsgevoel in de wijk Walsberg en in de rest van Deurne.''

Verder roept de burgemeester zijn inwoners op om ''te wachten met het vormen van een oordeel totdat politie en justitie hun werk hebben gedaan en precies duidelijk is wat er zich heeft afgespeeld''.

Verder wil hij geen uitspraken doen over wat er zich heeft afgespeeld in de juwelierswinkel, omdat de onderzoeken van politie en justitie nog lopen.

Overzicht gebeurtenissen van het dodelijke overval in Deurne