Goran M., die in 2003 de gruwelmoord op de zestienjarige Maja Bradaric pleegde, moet langer afwachten of hij dit jaar helemaal van zijn tbs afkomt. 

De rechtbank die elk jaar beslist of tbs nog nodig is, heeft nog een recenter rapport van een psychiater nodig.

Goran M. en Ferdi Ö. wurgden de bevriende scholiere tijdens een autoritje vanuit Nijmegen met een touw, overgoten haar met benzine en staken haar in brand. M. feliciteerde Ö. na afloop met de moord.

De destijds 18-jarige Goran M. (28) kreeg tienjaar en tbs met dwangverpleging. De toen 19-jarige Ferdi Ö. kreeg twaalf jaar cel.

Geweken

De rechtbank besloot vorig jaar de tbs op te heffen omdat het gevaar van Goran M. geweken was. Het Openbaar Ministerie ging daar toen tegen in beroep. Het gerechtshof verlengde in september de tbs alsnog, maar besloot per januari wel de dwangverpleging eraf te halen. Volgens deskundigen die M. beoordeelden, is de behandeling van M. geslaagd. Hij vertoonde geen stoornis meer.

M. heeft een vriendin en sinds 2010 ook een dochter en woont in de grensstreek. Voor de nieuwe beslissing of óók de voorwaardelijke tbs kan vervallen, is een verse rapportage van een psychiater nodig. Die ontbrak in het dossier.