Tijdens een huiszoeking in een woning van de Bandidos in Geleen hebben de politie en specialisten van Defensie donderdag nog eens twee vuurwapens met munitie gevonden.

Ook werd er een geluidsdemper, een mes en een boksbeugel gevonden.

In een woning in de gemeente Echt-Susteren vonden de speurders nog een gasalarmpistool en een taser. Eerder werden al vier vuurwapens met munitie in auto's en bij de verdachten zelf gevonden, evenals messen en een boksbeugel. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

Woensdag arresteerde de politie vier mannen bij de woning in Geleen. Het gaat om twee mannen van 30, 30, 51 en 56 jaar uit Valkenswaard en Beek, en twee verdachten uit de gemeente Echt-Susteren.

Volgens advocate Gitte Stevens van de Bandidos zou het gaan om drie leden van de motorclub en een bekende. De politie sprak eerder van vier Bandidos.

Voorgeleid

De vier worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze worden verdacht van illegaal wapenbezit. In de woning in Geleen woonde president Harrie Ramakers van de Limburgse Bandidos.

Ramakers wilde daar woensdag samen met zijn kompanen een 'inwijdingsfeest' geven voor nieuwe leden van de Bandidos uit de regio Alkmaar. De politie stak daar een stokje voor, timmerde de woning dicht en arresteerde vier Bandidos. De 'inwijding' vond vervolgens ergens in Duitsland plaats.

Ramakers woonde pas net in Geleen, nadat hij weg moest uit zijn woning in Nieuwstadt, gemeente Echt-Susteren. Bij die woning vonden de afgelopen weken twee bomaanslagen plaats. De gemeente liet de woning daarop dichtspijkeren. Ramakers is een van de arrestanten. Wie het op hem gemunt heeft, is niet bekend.

Vijf dingen die u moet weten over de Bandidos