Het rechercheteam dat de dood van oud-minister Els Borst (81) onderzoekt, heeft een verwarde man en een vrouw met een rode hoofddoek tot nu toe niet kunnen vinden. 

Twee weken geleden deed de politie een oproep, maar ondanks tips zijn deze mensen nog niet opgedoken. Dat zei een woordvoerder van de politie dinsdag.

Els Borst werd op 10 februari dood in de garage van haar woning in Bilthoven gevonden. Ze was zeer waarschijnlijk al op 8 februari door een misdrijf om het leven gekomen.

De verwarde man die de politie zoekt, belde op 29 januari bij Borst aan. Hij is enkele dagen later waarschijnlijk nogmaals bij haar aan de deur geweest en mogelijk ook bij haar buren.

Belangrijke getuige

De vrouw met de rode hoofddoek is langs het huis van Borst gelopen rond het tijdstip van haar dood, denkt de politie. Ze kan daarom een belangrijke getuige zijn. Borst kwam op de avond van haar dood van een D66-congres in Amsterdam.

Ze reisde met de trein naar Bilthoven en reed met haar auto naar huis. Ze opende de garagedeuren en reed de auto naar binnen. Vriendinnen vonden haar twee dagen later dood naast haar auto, met haar jas nog aan. Ze was volgens de politie overleden aan verwondingen die ze opliep door een misdrijf.