Het verkeer moet dinsdag rekening houden met een rommelige ochtendspits, en een verraderlijke avondspits. Dat verwacht de VID. De verkeersdienst adviseert ook dinsdag de auto te laten staan.

Omdat het maandag bijzonder rustig was in de ochtendspits, sluit de VID niet uit dat veel weggebruikers dinsdag toch de auto pakken. Dat zal dan zorgen voor problemen in met name de avondspits, is de verwachting.

Dinsdagochtend zijn er geen verkeersmaatregelen. Afsluitingen gelden in de middag weer.

Als veel mensen toch de auto pakken, kan het dus druk worden in de avondspits.

Dinsdagmiddag plaatst Rijkswaterstaat de betonnen afzettingen weer op de A4, voor het vervoer van de wereldleiders. De A5 en A44 gaan dan dicht in zuidelijke richting.

Langer

's Avonds is er dan dus flink minder asfalt beschikbaar voor forenzen. In de avondspits zullen de tijdelijke volledige afsluitingen van de A4 langer en vaker zijn dan maandagochtend.

Dinsdagochtend is de situatie in Den Haag en de Duin- en Bollenstreek naar verwachting rommelig. De wereldleiders moeten om 09.30 uur in het World Forum in Den Haag zijn. Het verkeer zal op verschillende plekken worden stilgezet om de gasten door te laten. Ook burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer verzoekt mensen de auto dinsdag te laten staan.

Open

De A5, A4, A44 en N44 zijn sinds maandag 18.00 uur weer beschikbaar voor het gewone verkeer. De betonnen afzetting die op de snelweg was neergezet om de wereldleiders vlot naar de kerntop in Den Haag te kunnen rijden, is weggehaald. Dat meldde Rijkswaterstaat. Daardoor heeft het verkeer weer de beschikking over twee rijstroken meer.

Het kostte Rijkswaterstaat meer tijd om de A4 helemaal vrij te geven. Dat zou al om 16.00 uur, dus voor de avondspits, gebeuren. Maar het weghalen van de betonnen afzetting duurde langer omdat eerst bij Nieuw-Vennep een voertuig met pech moest worden weggesleept.

De A44 en de N44 zijn maandagmiddag wel volgens schema opengesteld.

Dinsdagmiddag plaatst Rijkswaterstaat de betonnen afzettingen weer terug op de A4, om de wereldleiders na de NSS-top weer terug te kunnen rijden naar Schiphol. De A5 is dan helemaal dicht en de A44/N44 gaat deels ook weer dicht in zuidelijke richting. 's Avonds is er dan dus flink minder asfalt beschikbaar voor forenzen.

Bekijk de actuele situatie op de weg

AchtergrondenDe inzet van de nuclaire top in Den Haag

Wat merken we van de NSS? l Wie komen er allemaal? l Wat is er tot nu toe bereikt? | Dossier NSS