De Lijnbaansgracht in Amsterdam is maandagochtend enkele uren gedeeltelijk afgesloten op last van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Er werd een verdacht voorwerp gevonden in een auto, maar het bleek loos alarm.

Bij een verkeerscontrole ontstond er volgens de politie ''een verdachte situatie waarbij een auto was betrokken." Twee personen die in de auto zaten zijn aangehouden,

Uit voorzorg werden acht woningen omruimd en werd de weg afgesloten. 

Iets na 7.15 uur meldt de politie op Twitter dat er geen explosieven of gevaarlijke stoffen zijn gevonden. De bewoners van de ontruimde woningen mochten weer naar huis. Ook werd de Lijnbaansgracht weer vrijgegeven. 

Het is nog onduidelijk wat het verdachte voorwerp was. De politie onderzoekt de auto, het voorwerp en de verdachten verder. De twee personen worden verhoord door de politie.

Obama

De Amerikaanse president Barack Obama brengt maandag een bezoek aan Amsterdam. De verkeerscontrole waarbij de verdachte auto werd gestopt heeft volgens de politie echter niets te maken met het bezoek van het staatshoofd. ''Het is puur toeval'', aldus de woordvoerder.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Zet ze hier op NUfoto.nl