De woning van Harrie Ramakers, president van het Limburgse chapter van de Bandidos in Nieuwstadt, gaat drie maanden dicht.

Dat heeft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren zaterdag besloten. De sloten worden vervangen, de ramen dichtgetimmerd, en het pand wordt tot eind maart bewaakt.

Op de woning Aan de Linde in Nieuwstadt werd zaterdagochtend een bomaanslag gepleegd, de tweede in een week tijd.

Burgemeester Hessels maakte de maatregel zaterdagmiddag bekend tijdens een bijeenkomst met ongeveer honderd bewoners. Hen werd slachtofferhulp aangeboden.

Hessels noemde de twee aanslagen met explosieven onacceptabel. Door de bomaanslag van zaterdag werden twee woningen en een auto beschadigd. Niemand raakte gewond.

Straatverlichting

Behalve dat het pand sluit, wordt de straat extra verlicht. Ook zijn verkeersremmende maatregelen genomen en is een noodbevel afgekondigd voor de straat en de ruime omgeving daarvan. Daarmee kan iedereen preventief gefouilleerd worden.

Ramakers woont al 24 jaar in Aan de Linde, zei Hessels. Wel liet hij weten dat Ramakers alle medewerking verleent. Officier van justitie Annemarie Kemp wilde zaterdag niets zeggen over het onderzoek.

Ramakers is inmiddels naar een onbekend adres vertrokken.