De politie gaat de straat Aan de Linde in Nieuwstadt permanent beveiligen. 

Dat maakt burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren zaterdagmiddag na overleg met politie en justitie bekend.

Op een woning in die straat werd zaterdagochtend vroeg voor de tweede keer in een week tijd een bomaanslag gepleegd.

Het gaat om de woning van de president van het Limburgse chapter van de motorclub Bandidos. De politie is zaterdag begonnen met een forensisch en buurtonderzoek, samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

De bewoners van de straat zijn doodsbang, zei Hessels. Zaterdag om 16.00 uur houden politie en gemeente een bewonersoverleg in Nieuwstadt. Daarin krijgen de inwoners informatie over de maatregelen die worden getroffen. Hessels wilde daar verder niet op vooruitlopen.

Oorlog

Het dorpje vlakbij de NedCarfabriek werd zaterdagochtend opgeschrikt door een enorme knal, zei Hessels. Wie voor de aanslag verantwoordelijk is, weet Hessels niet.

"Een aantal mensen van een motorclub heeft recent andere jasjes aangetrokken met andere namen erop", zegt Hessels. Hij ontkent dat er een oorlog gaande is tussen motorclubs.

Sittard

De Bandidos hebben onlangs in Limburg het eerste Nederlandse chapter opgericht. Het chapter wil zich in Sittard vestigen. Afgelopen woensdag reageerden de rivalisterende Hells Angels door met honderd motorleden naar Sittard te komen en op die manier een statement te maken.