Het Limburgse Nieuwstadt is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw opgeschrikt door een explosie. Burgemeester Hessels spreekt van een aanslag.

Daardoor sneuvelden in de straat de ruiten van een woning en een auto, stelt een woordvoerster van de politie. 

De politie wil nog niets kwijt over de toedracht van de ontploffing. ''Dat is punt van onderzoek'', zei de woordvoerster. De nog onbekende daders hadden het vermoedelijk voorzien op de woning van de voorman van de Limburgse tak van motorclub Bandidos.

De bikers staan in het gebied lijnrecht tegenover de rivaliserende motorclub Hells Angels, die niet blij zou zijn met de komst van de Bandidos. Die zouden in het nabijgelegen Sittard een honk willen vestigen. Vorige week werd op dezelfde plek een aanslag gepleegd.

Ook toen liepen een woning en enkele geparkeerde auto's schade op. Het ging toen om een aanslag op een lid van de motorclub Bandidos. Het ging toen om ex-Nomad Harrie Ramakers, die jaren vastzat op verdenking van de moord op drie clubgenoten in 2004.

Omwonenden schrijven op Twitter geschrokken te zijn van de knal. Ook burgemeester Hessels maakt zich zorgen: ''Weer ter plaatse na nieuwe aanslag op zelfde woning in Nieuwstadt. Grote zorgen bij omwonenden. Zelfde geldt voor mij'', twittert de burgemeester.