Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs, die op 1 januari van dichtbij werd doodgeschoten, is waarschijnlijk slachtoffer van een persoonsverwisseling. 

Na 2,5 maand onderzoek heeft de politie sterke aanwijzingen dat de schutter zich heeft vergist toen hij Zweekhorst (44) vlakbij zijn huis in Berkel en Rodenrijs doodschoot.

De politie heeft ook een idee wie dan wel het doelwit van de moordenaar kan zijn geweest: iemand die bij de politie bekend is in verband met vermogenscriminaliteit.

Dat zei een politiewoordvoerder dinsdag in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Wie de persoon is die vermoedelijk het slachtoffer had moeten zijn, maakt de politie niet bekend. Het onderzoek richt zich nu op de vraag wie deze persoon uit de weg zou willen hebben.

De moord op Zweekhorst heeft de politie lang voor een raadsel gesteld. In zijn privéleven en op zijn werk zijn geen aanwijzingen gevonden voor een motief voor de moord. Niets wijst er volgens de politie op dat de man ''conflicten of dubieuze contacten'' had.

Zweekhorst werkte ongeveer negen jaar bij de GGZ in Amsterdam, waar hij de laatste tijd als interim-directeur personeelszaken was. In zijn privéleven was hij veel bij zijn vrouw en kinderen.