Het huis van een voormalig lid van motorclub de Nomads in het Limburgse Nieuwstadt is zondag beschoten. De politie doet onderzoek. 

Het gaat om de woning van ex-Nomad Harrie Ramakers, die jaren vastzat op verdenking van de moord op drie clubgenoten in 2004.

Ramakers werd later net als zijn medeverdachten vrijgesproken. Dat zei burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren, waar Nieuwstadt onder valt, maandag.

Onbekenden schoten zondagochtend rond 03.30 uur op de woning. Waarom is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Wel is duidelijk dat Ramakers inmiddels lid is van de Bandidos. Deze motorclub staat op gespannen voet met de Hells Angels. De Nomads maakten vroeger deel uit van de Hells Angels.

Hessels weet niet wie achter de aanslag zit, zei hij maandag. Wel zei hij dat de mensen in de straat Aan de Linde, waar de schietpartij plaatsvond, bang zijn. Advocaat Gitte Stevens van de Bandidos ontkent dat er een andere motorclub achter de aanslag zit.

''Geen enkele zichzelf respecterende motorclub of lid daarvan zal ooit de erecode schenden door een privéwoning van een lid van een (rivaliserende) motorclub tot doelwit te maken'', liet Stevens maandag weten.

Op het moment van de aanslag was Ramakers niet thuis.

Maatregelen

Enkele voormalige Nomads hebben in Limburg een moederclub van de Bandidos opgericht, zei Stevens. Motorclub Bandidos heeft daarmee voor het eerst in haar geschiedenis een chapter in Nederland, laat Stevens weten.

Harrie Ramakers, vroeger een vooraanstaand lid van de Nomads, is nu president van de Limburgse Bandidos.

Burgemeester Hessels zegt ''schoon genoeg'' te hebben van het geweld in Nieuwstadt. In april vorig jaar werd er op de Markt in het dorp geschoten na een ruzie in een kroeg. Een van de gewonden die daarbij vielen, werd een dag later in zijn woning in Sittard vermoord. Hessels heeft de kroeg inmiddels gesloten.

''Als er indicaties zijn dat er weer wat kan gebeuren in Nieuwstadt, treffen we onmiddellijk maatregelen'', zei Hessels.