Een trein is maandagochtend ontspoord na een aanrijding met een vrachtwagen bij het dorp Almen in de buurt van Zutphen. Dat meldt spoorvervoerder Syntus.

Drie passagiers zijn gewond geraakt. Een van hen is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

In de trein zaten honderd mensen. De machinist en de vrachtwagenchauffeur zijn ongedeerd gebleven. Door de ontsporing is het spoor over een lengte van tweehonderd meter beschadigd, meldt Prorail.

De trein botste rond 07.30 uur op een aanhanger van een vrachtwagen. "Die stond bij een onbewaakte overgang nog op het spoor", zegt een woordvoerder van Syntus.

"Geen idee waarom. De machinist heeft nog geclaxonneerd, maar dat mocht niet baten. De vrachtwagen kon niet op tijd wegkomen."

Door de ontsporing rijden tussen Zutphen en Lochem geen treinen maar bussen. De extra reistijd bedraagt een halfuur tot een uur.

Onderzoek

De zegsvrouw verwacht dat de situatie nog de hele dag duurt. Prorail meldt dat 'mogelijk' aan het begin van de avond weer treinen kunnen rijden.

"De situatie wordt nu onderzocht door de Inspectie Leefomgeving en Transport en de politie. Zodra dit onderzoek is afgerond kan de trein terug op het spoor worden gezet en kunnen monteurs aan de slag om de schade te herstellen", aldus Prorail.