Tjalling van der Goot is de nieuwe advocaat van Frank R. uit Cuijk, die wordt verdacht van grootschalig kindermisbruik. Dat heeft Van der Goot vrijdag bekendgemaakt.

Justitie verdenkt R. van misbruik, via de webcam, van honderden minderjarige meisjes uit Nederland en België. In zeker elf gevallen is het tot fysiek contact gekomen, in één geval draaide dit uit op verkrachting, aldus het Openbaar Ministerie.

Een week geleden maakte R.'s vorige advocaat Rob van Haarst bekend dat hij de verdediging neerlegde, omdat zijn cliënt geen open kaart met hem speelde.

Eind januari vond de politie een aantal CD's, CD-roms en een harde schijf achter een dichtgeschroefd luik in een gangkast in de woning van R. De politie vond de spullen op aanwijzing van R., Van Haarst wist er niets van. Dat schoot de raadsman in het verkeerde keelgat en leidde tot een vertrouwensbreuk. Ook in de auto van R. vond de politie nog belastend materiaal.

Bestuderen

Dinsdag vindt bij de rechtbank in Assen een zogeheten regiezitting plaats in de zaak tegen R. Volgens Van der Goot zal de verdachte dan niet in de rechtszaal verschijnen. De raadsman betwijfelt of de zaak in mei en juni inhoudelijk behandeld kan worden, zoals gepland. Hij heeft het lijvige dossier net op zijn bureau gekregen en moet dit nog bestuderen en bespreken met cliënt R.

Van der Goot werkt bij het Leeuwarder advocatenkantoor van de gebroeders Anker in Leeuwarden. Samen met Wim Anker verdedigde hij Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak.