Oud-gevangenisdirecteur Jacques van Huet blijft bij zijn verklaring dat een ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie hem ooit heeft gezegd dat zij voor topambtenaar Joris Demmink jonge jongens voor seks moest regelen. 

Hij zei dat vrijdag tijdens een getuigenverhoor door de rechter-commissaris in Utrecht. Deze ambtenaar, Anneke Storm, ontkende dit maandag nog voor dezelfde onderzoeksrechter.

Deze zogenoemde voorlopige getuigenverhoren worden afgenomen op verzoek van Stichting De Roestige Spijker.

Die wil de onderste steen boven hebben over de geruchten van kindermisbruik door oud-topman Demmink van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Dienstreis

Storm zou haar uitlatingen hebben gedaan tegen Huet en een andere gevangenisdirecteur, Bert Molenkamp. Dat gebeurde tijdens een dienstreis in 1992 naar Londen. Volgens beide gevangenisdirecteuren was Storm zeer verontwaardigd over de rol die ze van Demmink kreeg opgedrongen.

De rechter-commissaris vroeg of Van Huet er absoluut zeker van is dat Storm dit heeft gezegd. ''100 procent zeker'', antwoordde Van Huet. ''Daarna heb ik er met Molenkamp nog onder vier ogen gehad.'' Volgens Van Huet was Storm destijds ''verontwaardigd en geïrriteerd''.

Relatie

Storm zei maandag dat het hele verhaal over haar en Demmink ''in elkaar is gezet'', door de gevangenisdirecteuren die hun relatie met het ministerie stuk voor stuk door trammelant verloren zagen gaan.

Van Huet ontkent dit op zijn beurt. Hij geeft toe dat hij een geschil heeft gehad, maar dat is volgens hem uiteindelijk netjes geregeld. ''Ik heb geen rancune.''

Molenkamp moet later vrijdag nog getuigen.

Wat u moet weten over zaak-Demmink | Procedures rond Joris Demmink