Schiphol had vrijdagochtend te kampen met mist. Vluchten vertrokken later en een aantal vluchten werd geschrapt, meldt een woordvoerder van luchthaven.

Met name vluchten naar Engeland vielen uit. Dat kwam niet zozeer door de mist hier als wel door de mist die ook aan de andere kant van de Noordzee hing.

Andere vluchten liepen vertraging op, maar vertrokken uiteindelijk wel. Door de mist was er minder baancapaciteit. 

Inmiddels is het ergste voorbij. De luchthaven is bezig de vertraging in te lopen. Naar verwachting wordt in de loop van de dag de situatie weer normaal.

Rotterdam

Ook Rotterdam The Hague Airport had wat last van de mist. In de vroege ochtend konden twee toestellen naar London City Airport niet vertrekken, omdat ook daar dichte mist hing en de toestellen er niet konden landen.

Twee binnenkomende vliegtuigen uit Londen Heathrow en München konden niet landen in Rotterdam en weken uit naar Schiphol, zei een woordvoerster. Voor de rest van de dag worden geen problemen meer verwacht.

Volgens het KNMI kampen inmiddels vooral de provincies Utrecht en Gelderland nog met dichte mist. Het zicht is op veel plaatsen minder dan tweehonderd meter. 

Bekijk de actuele weerssituatie