De politie zoekt vrijdag opnieuw in de bossen bij Hulshorst op de Veluwe naar sporen van de sinds november vorig jaar vermiste Hendri (Henry) de Vries uit Harderwijk. 

Een zoektocht met honden naar eventuele stoffelijke resten leverde woensdag niets op, aldus een woordvoerster van het rechercheteam.

Vrijdag wordt speciale apparatuur gebruikt om mogelijk de mobiele telefoon van de Harderwijker op te sporen. Die gaf op de dag dat de man is verdwenen voor het laatst een signaal in de buurt van de Hierderweg in Hulshorst.

Het leek er eerst op dat De Vries vrijwillig was verdwenen, maar ondertussen houdt de politie serieus rekening met een misdrijf, zegt de woordvoerster.

Gouden tip

De Vries vertrok op 27 november in de auto naar zijn werk in Houten, maar daar is hij nooit aangekomen. Zijn familie organiseerde een groot aantal zoekacties en heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Bij de politie is de laatste weken informatie binnengekomen die op een misdrijf wijst. Daarom is nu een team grootschalige opsporing (TGO) op de zaak gezet.