Bij een ongeval donderdag op de A50 ter hoogte van het Brabantse Nistelrode is een 26-jarige vrouw uit de gemeente Alphen-Chaam om het leven gekomen. 

Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De vrouw stond rond 13.45 uur ter hoogte van het Brabantse Nistelrode in de file toen een personenauto met daarin een 44-jarige man uit Son en Breugel door nog onbekende oorzaak op de file inreed.

Daardoor raakte de auto met de vrouw een andere auto, die doorschoot naar een vierde voertuig. Dat kwam vervolgens tot stilstand tegen een vrachtauto. 

Eerder meldde de politie nog dat de vrachtauto op de file was ingereden, maar dit blijk na een eerste onderzoek onjuist.

De vrouw in de achterste auto raakte als gevolg van de aanrijding ernstig gewond en is kort daarna in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

De man uit Son en Breugel raakte ook gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bestuurder liep als gevolg van de aanrijding oogletsel op. Deze bestuurder is ter plaatse behandeld. 

De politie doet verder onderzoek naar het voorval.

Eerder ongeval

De file was een gevolg van een eerder ongeval op de A50. Aan het eind van de ochtend kantelde bij knooppunt Paalgraven, ter hoogte van Schaijk, een Belgische vrachtwagen die was geladen met lever.

Het voertuig kwam dwars op de weg terecht. Bij het ongeval was ook een auto betrokken. De ANWB sprak hierbij van een 'verkeersravage'.

Beide bestuurders raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De A50 is in zuidelijke richting tot 20.30 uur volledig afgesloten geweest. Inmiddels is de vluchtstrook geopend en is ook de file opgelost.