Op het vliegveld bij Hilversum is donderdag een helikopter neergestort. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt, waarvan een ernstig.

Dat bevestigt de politie Gooi en Vechtstreek tegenover NU.nl.

Het toestel probeerde op te stijgen, dat lukte echter niet voldoende, waardoor is niet bekend. De helikopter kwam neer, viel om en kwam met de wieken in het gras.

De drie mannen die in de neergestorte helikopter zaten, hebben het toestel direct na de crash op eigen kracht tijdig kunnen verlaten. Na het ongeval brak er brand in het wrak uit, aldus een woordvoerder van de politie.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet vrijgegeven. Ze zijn alledrie overgebracht naar een ziekenhuis.

Traumahelikopter

Ambulances, de brandweer en de politie zijn ter plaatse. Ook is er een traumahelikopter aanwezig. Het ging om een burgerhelikopter, niet om een militair toestel, aldus de politie.

Het ongeval vond rond 13.20 uur plaats op het terrein van Vliegveld Hilversum aan de Noodweg. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Het vliegveld en het luchtruim erboven zijn afgesloten.

Op het terrein van het vliegveld is onder meer een vliegschool gevestigd. 

Bekijk beelden van het vliegveld na het ongeval:

De helikopter is eigendom van een bedrijf dat op het vliegveldterrein is gevestigd. Dat bedrijf, Ryfas Helicopters genaamd, verhuurt helikopters voor rondvluchten, proeflessen en vervoer van bekende mensen. Dat is op te maken uit het 'kenteken' van het toestel.

De piloot zou de eigenaar van het verhuurbedrijf zijn en volgens een medewerker van de vliegschool op het vliegveld "een van de meest ervaren piloten van het hele vliegveld".

De helikopter is geregistreerd als de PH-OKE. Het toestel is in 1973 gebouwd. Het gaat om een Hughes 300C, een lichte en goedkope helikopter waar drie mensen in kunnen zitten.

Heeft u foto's van de crash? Upload ze op NUfoto