Bij de politie in Noord-Holland komen donderdag veel vragen binnen over de ontuchtzaak in een zwembad in recreatiegebied Spaarnwoude in Velsen. 

Een 28-jarige zwemleraar werd deze week aangehouden op verdenking van het onzedelijk betasten van drie jongetjes van vijf en zes jaar. Woensdag was er al een informatieavond voor ouders.

Voor mensen die informatie over de zaak hebben en voor ongeruste ouders heeft de politie een telefoonnummer (088 1681491) ingesteld.

''Het nummer is vooral bedoeld voor ouders van kinderen die les kregen in het zwembad'', aldus een woordvoerster.

Verdachte

De verdachte blijft voorlopig vastzitten. De rechtbank in Haarlem heeft het voorarrest van de zwemleraar met twee weken verlengd. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank donderdag laten weten.

De verdachte is in zijn woonplaats Soest bestuurslid van de Algemene Gymnastiek Vereniging De Springbokken. Hij begeleidt in die functie geen kinderen, zo heeft de gemeente Soest donderdagmiddag laten weten.

Het bestuur van De Springbokken zal de leden later donderdag informeren over de zaak. Soest houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Tot nu toe zijn er in Utrecht geen aangiftes tegen de man gedaan. Er zijn ook geen aanwijzingen voor verdachte situaties, zegt de gemeente. Ongeruste ouders kunnen contact opnemen met de GGD Midden-Nederland.