Bij een ongeval donderdag op de A50 is een vrouw het leven gekomen. Eerder donderdag vond er op de A50 ook al een verkeersongeval plaats.

Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De vrouw raakte ernstig gewond nadat een vrachtwagen was ingereden op een file waarin zij stond. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Nistelrode in de richting Arnhem.

Behalve de vrachtwagen raakten vier personenauto's bij het ongeval betrokken. Het slachtoffer overleed later in een ziekenhuis.

Eerder donderdag deed zich op de A50 ook al een verkeersongeval voor.

Rond 16.00 uur kon het verkeer richting Arnhem weer mondjesmaat rijden omdat  de linkerrijstrook ter hoogte van knooppunt Paalgraven weer open is. Dat meldt de ANWB tegenover NU.nl.

Ander ongeluk

Bij het andere ongeluk kantelde rond 11.00 uur een vrachtwagen geladen met vlees. Deze ligt nog steeds dwars op de rijbaan, aldus de ANWB. Hierdoor is de A50 van Nijmegen naar Eindhoven afgesloten ter hoogte van Ravenstein. 

Het opruimen van de vrachtwagen gaat nog tot zeker na de spits duren, aldus een woordvoerder van de politie. "Rijkswaterstaat en een ruimingsbedrijf zijn bezig met schoonmaken, maar zeker het opruimen van het vlees duurt nog even."

De truck kantelde door nog onbekende oorzaak.

In zuidelijke richting is de A50 volgens Rijkswaterstaat nog zeker tot 20.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Heeft u foto's van deze gebeurtenis? Upload ze op NUfoto

Bekijk de actuele situatie op de weg