Een 28-jarige zwemleraar is maandag aangehouden op verdenking van ontucht met drie jongens van vijf en zes jaar oud in een zwembad in Spaarnwoude.

Dat heeft de politie woensdagavond gemeld. De zwemleraar komt uit de provincie Utrecht. 

Voor de ouders van de ongeveer 190 kinderen die les van de verdachte zwemleraar krijgen, had de gemeente Velsen woensdagavond een besloten bijeenkomst in IJmuiden. Daarbij was onder anderen burgemeester Franc Weerwind aanwezig.

Zwembad

De politie zegt niet om welk zwembad het gaat. Volgens Hart van Nederland gaat het om zwemschool Spaarnwoude, maar de politie wilde dat niet bevestigen. Deze zwemschool maakt gebruik van het zwembad van het Fletcher Hotel-Resort Spaarnwoude. De verdachte zou docent en manager bij de zwemschool zijn.

De man zou in het verleden ook bij een aantal andere zwemscholen gewerkt hebben, voornamelijk in de provincie Utrecht.

Volgens Hart van Nederland werd hij in 2011 ook al verdacht van ontuchtelijke handelingen in een zwembad in Utrecht, maar bleek er onvoldoende bewijs te zijn. Weerwind wilde daar niet te veel over uitwijden, maar beaamde een vraag over het ''onvoldoende bewijs.''

Vragen

Weerwind zei na afloop van een informatiebijeenkomst voor de ouders, dat zij vooral veel vragen hadden over hoe ze bij hun eigen kinderen mogelijk ongewenste intimiteiten zouden kunnen herkennen.

Bij de bijeenkomst waren ook de GGD Kennemerland en Slachtofferhulp Nederland aanwezig. Ouders met vragen kunnen de komende dagen terecht bij deze organsiaties en op een besloten forum op internet.

Over de verdachte en de inhoud van de zaak wilde de burgemeester woensdagavond na afloop van de bijeenkomst niet veel kwijt. Volgens hem zijn er nu drie aangiften binnen tegen de verdachte uit Utrecht en wordt in het onderzoek breder gekeken.

De rechter beslist donderdag wat er verder met de zwemleraar gebeurt.