De politie heeft sinds dinsdagavond rond de 25 nieuwe tips binnengekregen over het misdrijf, waardoor oud-minister Els Borst vorige maand om het leven kwam. 

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak. 

De gezochte verwarde man en een vrouw in een rode jas hadden zich woensdagmorgen nog niet gemeld, aldus een woordvoerder van de politie.

De verwarde man zou kort voor haar dood bij Borst hebben aangebeld, met de vraag of ze het adres van oud-politicus Wim Kok had. Later belde hij nog een aantal keer aan. De vrouw met de rode jas werd op de zaterdagavond van het weekend waarin Borst overleed in de straat gezien. 

Dinsdag zijn uit een vijver in het bos achter het huis van Borst in Bilthoven een aantal spullen opgedoken. Die worden door forensische rechercheurs nader onderzocht.

Marineduikers zouden gezocht hebben naar ''iets van metaal, dat niet zo groot is'', maar de politie zegt dat alles wat in het water lag uit het vennetje moest worden gehaald.

Het rechercheteam gaat er vanuit dat Els Borst twee dagen dood in haar garage heeft gelegen. Ze is waarschijnlijk zaterdagavond 8 februari al om het leven gekomen. Pas maandagavond 10 februari werd ze door vriendinnen gevonden.