Oud-minister Els Borst heeft zeer waarschijnlijk twee dagen dood in de garage van haar woning in Bilthoven gelegen. 

De politie denkt dat zij kort nadat zij was thuisgekomen van een D66-congres op 8 februari is aangevallen en een paar uur later al is overleden.

Ze had haar zwarte winterjas nog aan.

Dat maakte een woordvoerder van het rechercheteam dinsdagavond op televisie bekend in het programma Opsporing Verzocht.

De nieuwe informatie rondom de dood van oud-minister Els Borst (81) die de politie dinsdag bekendmaakte, heeft in korte tijd al twintig tips opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van de politie.

Trein

Els Borst nam na het D66-congres om 18.06 uur de trein naar Utrecht. Daar stapte ze over op de trein naar Bilthoven. Ze trof een kennis, met wie ze samen verder reisde.

Deze kennis werd afgehaald in Bilthoven en bood aan om Borst naar haar auto te brengen, maar de politica vond dat ze ''die paar honderd meter'' naar haar auto wel kon lopen. De kennis is volgens de politie de laatste die Borst in leven heeft gezien.'

Borst had haar auto geparkeerd in de Rubenslaan en moet daar via een voetgangerstunnel naar toe zijn gelopen. Als ze rechtstreeks naar huis is gereden, was ze rond 19.30 uur thuis. Toen vriendinnen haar maandagavond vonden, lag ze dood naast haar auto.

Ze was overleden aan de gevolgen van verwondingen. Wat voor verwondingen dat waren, wil de politie nog niet zeggen. De recherche is er nu, vier weken na haar dood, wel zeker van dat de oud-minister slachtoffer is geworden van een misdrijf.