Een gesprek tussen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de mensen achter de 'jihadzender' Radio Ghurabaa is niet doorgegaan. 

De mensen van Ghurabaa waren niet bereid zich bij binnenkomst bij het ministerie van Veiligheid en Justitie te legitimeren, meldt de NCTV dinsdag.

Iedere bezoeker moet zich bij binnenkomst van dit departement legitimeren. De antiterreurbaas betreurt dat het niet tot een gesprek is gekomen.

Vorige maand werd duidelijk dat de Nederlandse radiozender volgens de NCTV jihadistisch gedachtegoed (gewelddadige strijd) verspreidt. Justitie heeft ''aandacht voor'' de islamitische zender Radion Ghurabaa die via een Nederlandse provider op internet te beluisteren is, liet de NCTV toen weten.

De antiterreurbaas schreef een mail aan de provider van Radio Ghurabaa. Daarin staat onder meer: ''De gewelddadige strijd (jihad) wordt op deze kanalen als een religieuze en individuele verplichting aangemerkt. Moslims worden gewezen op de vele zegeningen van de jihad. Individuen die naar een jihadistisch strijdtoneel willen afreizen, worden aangemoedigd om te gaan.''