Ongeveer vijftien duikers van de Koninklijke Marine en de politie duiken dinsdag in een plas in het bosgebied Heidepark in de buurt van de woning van oud-minister Els Borst. 

De duikers zoeken in een ven "iets van metaal'". Het gaat om een "voorwerp dat niet groot is", zegt Eddy Jolink, commandant van de duikeenheid van de Koninklijke Marine. Waar de politie precies naar zoekt willen Jolink en een woordvoerder van het rechercheteam niet zeggen.

Over de plas zijn draden gespannen, waarlangs telkens twee duikers voetje voor voetje door het voornamelijk ondiepe water trekken. Ze zoeken met hun handen de bodem af. Forensisch rechercheurs speuren met metaaldetectoren de oevers van het ven af. Tussen het ven en het huis van Borst aan de Ruysdaellaan loopt veel politie.

De duikers zoeken het ven in het Heidepark centimeter voor centimeter af. Ze verwachten daar tot ongeveer 20.00 uur dinsdagavond mee bezig te zijn.

Uitgekamd

"Eerder heeft de ME het bosgebied bij haar huis uitgekamd op sporen. Nu zoeken we in het water, zodat we geen enkele aanwijzing missen", zegt een woordvoerder van de politie.

Els Borst werd vier weken geleden dood gevonden in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Ze had verwondingen die haar dood hebben veroorzaakt. Om wat voor verwondingen het gaat, wil de politie niet zeggen. 

Het rechercheteam wil niks kwijt over het tijdstip waarop Borst is overleden. Ze reed twee dagen voor ze werd gevonden van een D66-congres terug naar huis. Vriendinnen vonden haar levenloze lichaam naast haar auto.

Bekijk beelden:

Bekijk de zoekplek op de kaart: