De politie heeft maandag vier jonge Hagenaren aangehouden die lid zouden zijn van een criminele jeugdbende in Den Haag Zuidwest. 

De jongeren van 17, 18, 19 en 20 jaar worden verdacht van onder meer tientallen woninginbraken. In januari waren al 11 anderen aangehouden.

De inbraken zouden steeds in wisselende samenstelling zijn gepleegd. Ooki worden de arrestanten verdacht van oplichting, verzekeringsfraude en openlijke geweldpleging tegen personen of goederen.

Tien van de elf verdachten die eerder waren aangehouden, zitten nog in voorarrest. De elfde is inmiddels vrijgelaten, maar kreeg wel een enkelband en een wijkverbod.

Onderzoek

Een speciaal politieteam doet al sinds februari vorig jaar onderzoek naar de activiteiten van ongeveer zeventig overlastgevende criminele jongeren in de omgeving van politiebureau Beresteinlaan, in het zuidwesten van Den Haag.

De politie en het Openbaar Ministerie proberen daarbij zoveel mogelijk negatieve rolmodellen uit de groep te halen, om zo de overlast terug te dringen en de wijk leefbaarder te maken. Bij de arrestaties van twee maanden geleden heeft de politie ook tien woningen doorzocht en onder meer 70.000 euro aan contant geld, een vuurwapen, inbrekerswerktuigen en sieraden gevonden.