In een woning in de Kaneelstraat in Almere zijn zondagavond een dode en een zwaargewonde aangetroffen. De twee zijn het slachtoffer geworden van chloordamp die in het huis hing. 

Toen de bewusteloze in het Flevoziekenhuis in Almere aankwam, werden ook daar mensen onwel. De Spoedeisende Hulp werd daarom tijdelijk afgesloten.

Volgens Geertjan Veenstra, woordvoerder van de brandweer, werd er een overleden man gevonden in een huis aan de Kaneelstraat. Over de identiteit van de bewusteloze persoon is niets bekend. Ook is nog niet duidelijk wat zich precies in de woning heeft afgespeeld.

Er is een fles schoonmaakmiddel gevonden waar slechts een kleine hoeveelheid uit was. Er is braaksel gevonden en mogelijk heeft het duo het goedje gedronken. Ze verspreidden namelijk damp, die ook de hulpverleners bedwelmde. Onderzoek moet dat echter uitwijzen; ze zouden ook bedwelmd kunnen zijn door de damp uit de fles.

Bezoek

Rond 19.00 uur zouden de twee bezoek ontvangen. Toen er niet open werd gedaan, kregen de bezoekers argwaan en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Die zetten de woning en het gebied eromheen af. Dat gebied is inmiddels weer vrijgegeven.

De mensen die in direct contact kwamen met de slachtoffers of in de woning waren, werden ook onwel. In totaal vijf hulpverleners hadden irritaties aan de ogen en slijmvliezen. Na een goede douche, het spoelen van ogen en het aantrekken van schone kleren gaat het beter met hen.

Ook de bewusteloze persoon is buiten levensgevaar. De afdeling Spoedeisende Hulp van het Flevoziekenhuis in Almere, die werd afgesloten nadat er mensen onwel waren geworden, is weer open.

Volgens Veenstra zijn de mensen onwel geworden door een schoonmaakmiddel dat gewoon in de supermarkt te koop is. Eerder werd gedacht dat het duo in het huis door koolmonoxide was bedwelmd, maar dat bleek niet het geval.