Het was zondag onrustig bij de Amsterdam Arena, waar Ajax en Cambuur tegen elkaar speelden. De mobiele eenheid probeerde supporters van beide clubs uit elkaar te houden. 

Er was volgens de poltie sprake van een grimmige sfeer. Sommige agenten hadden hun vuurwapen getrokken. Er is niet geschoten, zo liet de politie weten.

Er werden twaalf mensen aangehouden. Hoeveel mensen er gewond zijn geraakt is nog onduidelijk. 

Honderden Cambuursupporters mochten het stadion niet in en stonden voor de Arena. Sommigen gooiden met voorwerpen naar de ME. De politie bevestigde dat een aantal supporters wass opgepakt. De wedsrijd begon om 14.30 uur.

Ook op de Nieuwmarkt waren er ongeregeldheden. Eerder op de dag vochten daar volgens stadszender AT5 supportersgroepen tegen elkaar.

Groningen

Bij de wedstrijd Groningen - Feyenoord was het ook onrustig. Voetbalfans moesten na de wedstrijd langer in de Euroborg blijven. De politie in Groningen sloot het stadion tijdelijk af, omdat ''supporters even moesten wachten tot hun veiligheid buiten gegarandeerd kon worden'', zo schreef de politie op Twitter.

In het stadion was het onrustig op de tribune omdat fans van Feyenoord in het vak met Groningen-supporters waren beland. Dat leidde tot ongeregeldheden aan de noordkant van het stadion, waar een confrontatie was in het trappenhuis tussen aanhangers van beide clubs.

Buiten het stadion raakten supportersgroepen slaags met elkaar voor de fanshop van Groningen. De Mobiele Eenheid (ME) moest daar kort optreden. Het is dit seizoen vaker gebeurd dat supporters van Feyenoord in de vakken van de thuisclubs zaten, wat regelmatig voor onrust zorgt.