In het centrum van Amsterdam is zaterdagmiddag de auto van Bram Moszkowicz geramd door een andere auto. Daarin zat een verdachte die op de vlucht was voor de politie.

Dat heeft Moszkowicz bevestigd.

De ex-advocaat reed samen met zijn dochter in de buurt van zijn kantoor toen hij werd aangereden. ''Die auto reed ons met 100 kilometer per uur aan. We zijn ons rot geschrokken'', vertelt Moszkowicz. Hij en zijn dochter bleven ongedeerd. ''We hebben gelukkig nergens last van. Mijn auto is wel zwaar beschadigd.''

Moszkowicz en de politie benadrukken dat geen sprake was van een aanslag. Volgens een politiewoordvoerder wilden agenten de man op het Leidseplein staande houden ''wegens een lopend onderzoek''. De verdachte ging er echter vandoor in een auto. In de Nieuwe Spiegelstraat ramde hij de wagen van Moszkowicz, een dure Aston Martin. De man ging er daarna rennend vandoor, maar kon snel door een motoragent worden klemgereden en aangehouden.

Moszkowicz zegt dat hij ''zoiets nog nooit heeft meegemaakt''. De voormalige strafpleiter heeft de man gezien, maar hij kende hem niet.

De politie wil niet zeggen wat voor onderzoek er tegen de verdachte loopt. ''Maar daar komen nu gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een aanrijding bij'', aldus de politiewoordvoerder. Ook de verdachte raakte niet noemenswaardig gewond.

Bekijk beelden: