De werknemers van slachterij Van Hattem Vlees BV uit Dodewaard zijn ontslagen. Dat is het gevolg van het faillissement van een van de onderdelen van het bedrijf, de Van Hattem Groep.

In dit onderdeel was het personeel van Van Hattem ondergebracht. Het bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde berichtgeving op Boerderij.nl van die strekking. Er werkten ongeveer vijftig mensen.

Het bedrijf hoopt op korte termijn een doorstart te kunnen maken en (een deel van) het personeel dan weer in dienst te kunnen nemen. Tot die tijd kunnen ze een uitkering krijgen.

Het bedrijf kwam in zwaar weer toen het van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet meer mocht slachten. Ook mocht de onderneming geen levensmiddelen meer in de handel brengen.

Van Hattem stond al sinds 24 januari onder verscherpt toezicht, omdat het geen duidelijkheid kon geven over de herkomst en bestemming van enkele tientallen paarden en pony's. De NVWA vermoedt dat dit paardenvlees is verwerkt in pakketten rundvleessnippers en andere producten.