Transport en Logistiek Nederland distantieert zich van de voor vrijdagmiddag aangekondigde truckersacties op snelwegen door het hele land. 

Op haar website stelt de ondernemersvereniging niet betrokken te zijn bij de protestdag en ook de organisatie daarvan niet te kennen.

Actievoeren op de weg hindert het verkeer onnodig en straft de mensen, vindt TLN. De protestdag is een initiatief van een 27-jarige vrachtwagenchauffeur, en gericht tegen de bezuinigingen die het kabinet doorvoert.

Door het hele land zouden truckers vrijdagmiddag langzaam rijden op de snelwegen, maar ook zijn er demonstraties gepland. De politie is daar alert op, maar het is nog de vraag hoe groot de protesten zullen zijn.

''Dit zaait verwarring onder de weggebruikers, schaadt het imago en is niet het signaal dat over de rug van de chauffeurs en werkgevers in de sector mag worden afgegeven'', stelt TLN.

Motto's

Op de website van het platform Landelijke Demonstratie, mede-initiatiefnemer, stonden donderdag ongeveer veertig acties aangekondigd, maar vrijdag waren dat er al tien minder. De acties hebben motto's als: Nijmegen is het zat, Friesland 7 maart alles plat, West-Brabant in opstand en Strijders voor Nederland.

Ook op de Dam in Amsterdam wordt gedemonstreerd, is de planning. In Nijmegen willen de actievoerders het Keizer Karelplein, een belangrijke verkeersader, bezetten.