Rond Schiphol rijden er donderdag tot na het middaguur veel minder treinen vanwege een seinstoring.

Dat laat de NS weten. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van dertig tot zestig minuten.

Een woordvoerder van de NS meldt aan NU.nl dat de seinstoring drie sporen heeft getroffen. Daardoor rijdt slechts de helft van de treinen.

Monteurs van Prorail zijn inmiddels ter plaatse om de seinstoring, die ongeveer om 9.30 uur begon, te verhelpen. Momenteel is de verwachting dat de storing rond 13.00 uur is verholpen, en dat het treinverkeer rond 13.30 weer op gang is gekomen. Het gaat om een voorlopige prognose, zo benadrukt een zegsvrouw van Prorail tegenover NU.nl.

Eerder werd uitgegaan van een hervatting om 11.30 uur, waarbij een standaard hersteltermijn van twee uur werd gehanteerd. Eenmaal aangekomen op Schiphol bleek volgens de dienst dat  de monteurs toch meer tijd nodig hadden.

Advies

Prorail adviseert reizigers om voor hun reis naar of via Schiphol de actuele reisinformatie te bekijken. Een woordvoerder zegt dat er treinen uitvallen op bepaalde trajecten. De inzet van bussen is volgens de NS niet nodig.

Zo rijden er tussen Utrecht en Schiphol momenteel twee in plaats van vier treinen in het uur. "Voor iedere reiziger is het echter het meest verstandig om per traject te kijken hoe het zit met het treinverkeer", aldus de woordvoerder. 

Bekijk hier de actuele situatie op het spoor