Een nog onbekende man heeft dinsdagochtend vanuit een woning in het Brabantse Boekel op de politie geschoten.

Een agent werd in zijn been geraakt. De schutter is overleden, waardoor is nog onbekend, meldde de politie.

Een buurtbewoner waarschuwde rond 02.30 uur de politie dat er een man met een wapen door de Beatrixlaan in de Brabantse plaats liep. Agenten zagen hem vervolgens een woning binnengaan.

Daar was op dat moment niemand aanwezig. De bewoners zijn op vakantie, aldus een politiewoordvoerder. Vanuit de woning beschoot hij de agenten en ook gooide hij allerlei huisraad door het raam naar buiten.

Carnavalswagen

In het dorp circuleren berichten dat de man boos was over een klein akkefietje tijdens het bouwen van een carnavalswagen vorig jaar. De man was overstuur en had gedronken. Vanuit het huis opende hij het vuur op de agenten en gooide hij huisraad naar buiten.

Dinsdagochtend om half vijf ging een arrestatieteam de woning binnen waarbij het weer tot een schotenwisseling kwam. Het team trof de man dood in de woning aan. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt. De technische recherche doet onderzoek in en om het huis. De straat is ruim afgezet.

Carnavalsvereniging De Knöllekes kent de precieze achtergrond van het conflict niet en noemt die privé. De laatste dag van carnaval wordt in Boekel wel gevierd, maar op gepaste wijze, zei secretaris Ben van de Ven dinsdag na overleg. ''Als blijk van medeleven zal iedereen vandaag zijn steek af laten'', staat in een verklaring van de beide Boekelse carnavalsclubs.

Bekijk beelden: