De omstreden Twentse ex-neuroloog Ernst Jansen Steur heeft het hoger beroep in zijn tuchtzaak ingetrokken. Dat heeft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg maandag bevestigd tegenover letselschade-expert Yme Drost. 

De intrekking van het beroep betekent dat Jansen Steur nooit meer mag werken als arts.

Het regionale tuchtcollege in Zwolle bepaalde in december dat Jansen Steur zich nooit meer mocht inschrijven in het zogeheten BIG-register. Het college deed uitspraak in een zaak die Drost had aangespannen namens enkele oud-patiënten. Jansen Steur ging tegen de uitspraak in beroep.

Het intrekken van het hoger beroep in de tuchtzaak staat los van het hoger beroep in de strafzaak dat Jansen Steur vorige week aankondigde.

De rechtbank in Almelo veroordeelde de 68-jarige oud-arts in februari tot drie jaar cel, onder meer voor het jarenlang toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan zijn patiënten.

Misdiagnoses

Jansen Steur stond in de strafzaak terecht voor jarenlange misdiagnoses als alzheimer, parkinson en MS van zijn patiënten in het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Hij schreef zijn patiënten verkeerde medicijnen voor met zware bijwerkingen, en hield vast aan zijn diagnose, ook al had hij die moeten bijstellen, oordeelden de rechters.

Chronologie zaak Jansen Steur