Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag bewust ingereden op een groep carnavalsvierders in Stampersgat (Noord-Brabant). 

Zes mensen tussen de 22 en 34 jaar raakten gewond, van wie er vier naar ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn gebracht. De chauffeur en zijn passagier zijn opgepakt.

Twee van de vier gewonden lagen maandagmiddag nog in het ziekenhuis. Een 27-jarige man uit Zevenbergen was gewond aan zijn hoofd, een 22-jarige uit Stampersgat had letsel aan ribben en een been. Twee mannen uit Oudenbosch (23) en Stampersgat (29) mochten in de loop van maandag het ziekenhuis verlaten.

De twee verdachten zijn gearresteerd voor poging tot doodslag. De chauffeur, een 23-jarige man uit Moerdijk, weigerde een ademtest. Zijn rijbewijs is ingenomen. De bijrijder is een 23-jarige man uit Steenbergen. Beiden blijven voorlopig vastzitten.

De bestuurder van de auto reed rond 00.30 uur de carnavalsvierders aan in de Dennes Leestraat. De dader reed hierna weg, maar kon later met een andere verdachte worden aangehouden. Mogelijk is er een ruzie voorafgegaan aan het incident, meldde de politie.