Op de kruising Vrijenbanselaan en de Broekmolenweg in Rijswijk zijn zondagochtend twee trams op elkaar gebotst. Door de klap raakten 19 trampassagiers gewond. 

Zes mensen moesten voor behandeling naar een ziekenhuis. Een van hen, een 79-jarige vrouw uit Delft werd zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, nadat brandweerlieden haar uit de tram hadden bevrijd.

De vijf slachtoffers met minder ernstige verwondingen zijn naar ziekenhuizen in de regio Haaglanden gebracht. De andere gewonden zijn opgevangen in een nabijgelegen bedrijfsgebouw en nagekeken.

De botsing gebeurde even na 11.00 uur op de grens van Rijswijk en Delft.

Weggesleept

Tram 19 vanuit de richting Leidschendam klapte in de flank van de lijn 1 uit de richting van Delft. Het tramverkeer was urenlang gestremd.

De beide lijnen 1 en 19 gingen eind van de middag weer rijden nadat de kapotte trams waren weggesleept. Hoe het met de slachtoffers is, is niet bekend.

De politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport, vervoerbedrijf HTM en de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, zei een brandweerwoordvoerder.

Bekijk beelden:

Upload beeld over dit nieuws op NUfoto