Een verwarde man heeft zichzelf vrijdagavond in brand gestoken bij de voordeur van een filiaal van de Albert Heijn in Vlissingen.

Dat laat de politie van Zeeland vrijdag wetenDe straat waar het incident heeft plaatsgevonden, de Aagje Dekenstraat, is afgezet.

Volgens de politie is de man er ernstig aan toe. Een woordvoerder zegt tegen NU.nl dat een misdrijf of ongeval is uitgesloten.

"De politie heeft onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat de man zichzelf in brand heeft gestoken", aldus de woordvoerder. Volgens haar waren er mensen die getuige waren van het voorval, maar hoeveel precies kon ze niet zeggen. 

Getuigen

Een getuige meldt aan de regionale krant Provinciale Zeeuwse Courant dat het zou zou gaan om een persoon die vaak wordt gesignaleerd op het bankje van de bushalte. De getuige omschrijft hem als een 'hele vriendelijke meneer.' De woordvoerder zegt dat er geen uitspraken gedaan kunnen worden over de identiteit van de man. 

Omstanders en personeel van de AH hebben eerste hulp verleend en het vuur gedoofd. Met een ambulance is hij naar het badstrand gebracht, alwaar een traumahelikopter hem naar een brandwondencentrum in Rotterdam heeft gebracht.