Burgemeester, politie en GGD hebben vrijdagmiddag met bezorgde bewoners gepraat over de veroordeelde pedoseksueel die in de wijk Overzuid woont.

Er waren 24 mensen, aldus burgemeester René Verhulst tegen persbureau ANP. ''We hebben de bezorgdheid een beetje weg kunnen nemen'', zei Verhulst.

''Mensen moeten het vooral bij de politie melden als ze het gevoel hebben dat er iets niet klopt. Als er een verdacht iemand, wie dan ook, bij een speeltuin rondhangt bijvoorbeeld.'' In de wijk wordt extra gesurveilleerd.

Verhulst heeft de man deze week een aantal keren gesproken. Hij wilde ook naar de bijeenkomst komen, maar heeft dat op aanraden van de burgemeester niet gedaan.

Buurtbewoners wilden onder meer weten welke zorg of begeleiding de pedoseksueel precies krijgt. Dat zoekt Verhulst nu voor ze uit.

Tv-programma

De pedoseksueel zat woensdagavond in het tv-programma Eén op Eén. Hij is in 1997 veroordeeld voor misbruik van in totaal vier jongens en woont sinds 2003 in Goes.

Woensdagavond, de dag van de uitzending, heeft de gemeente de buurt geïnformeerd. Eerder zag de burgemeester daarvoor geen aanleiding. ''Hij heeft sinds zijn veroordeling geen strafbare feiten gepleegd.''