Het Openbaar Ministerie heeft het uitleveringsverzoek voor het criminele duo Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan aan de Duitse autoriteiten verstuurd. 

Dat heeft een woordvoerster vrijdag laten weten. Het is onwaarschijnlijk dat de twee dit weekeinde al aan Nederland worden overgedragen. Het is ook nog niet duidelijk of het tweetal aan een snelle overdracht meewerkt.

Donderdag bepaalde de onderzoeksrechter in de Duitse plaats Hamm (Noord-Rijnland-Westfalen) dat het gewelddadige stel in Duitsland blijft vastzitten, zolang de uitleveringsprocedure met Nederland loopt.

Het tweetal werd woensdag in een hotel in Schwerte in de buurt van Dortmund opgepakt. De Nederlandse en Duitse politie maakten een klopjacht op het stel, dat een spoor van geweld achterliet in Nederland.

Cellen

Van der Ploeg en Bircan zijn gescheiden en ondergebracht in cellen in verschillende plaatsen, liet de Duitse aanklager Botzenhardt donderdag al weten.

Volgens hem is ook nog niet duidelijk hoe lang de uitleveringsprocedure zal duren. Dat kan volgens hem tien dagen zijn maar ook twee tot drie weken.