Bij een kettingbotsing op de A12 bij Reeuwijk zijn vrijdagochtend zeker vier auto's op elkaar geknald. 

Tussen Gouda en Reeuwijk waren twee rijstroken afgesloten. Er staat nog wel zes kilometer file, maar de ANWB verwacht dat die snel zal oplossen. Door het ongeluk staat er ook file op de A20. Het verkeer staat daar vast over zeven kilometer.

Eerder sprak Rijkswaterstaat nog van tien auto's die betrokken zouden zijn bij de botsing, maar voor zover bekend zijn tot nu toe vier auto's weggesleept.

Automobilisten vanuit Den-Haag wordt aangeraden om te rijden via de A4 richting Amsterdam en de N11 bij Alphen aan den Rijn. Reizigers vanuit Rotterdam moeten omrijden via Gorinchem over de A16, A15 en A27.

Brand

Het verkeer op de A28 bij Utrecht heeft een groot deel van de vrijdagochtend last gehad van een brand in een vrachtwagen met strobalen.

De brandweer was uren bezig het vuur te blussen. Dat laaide tijdens het overladen van de balen telkens weer op. Rond 11.45 uur werd de weg weer vrijgegeven, meldde de ANWB.

De wagen vatte vlam rond half 5 ter hoogte van de Uithof. Vanaf het knooppunt Rijnsweerd werden twee rijstroken afgesloten, waardoor automobilisten in een file terechtkwamen. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Bekijk de actuele verkeerssituatie