Forensische experts van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) analyseren donderdag in Bilthoven sporen die in de afgelopen twee weken zijn gevonden in en bij de garage van oud-minister Els Borst. 

Een deel van de rechercheurs is al eerder bij haar woning in de Ruysdaellaan in Bilthoven geweest, voor anderen is de plek nieuw.

Doel is een analyse te maken van de aangetroffen sporen en daarna nader forensisch onderzoek te doen.

Dat heeft een woordvoerder van het rechercheteam donderdag gezegd. Els Borst werd op 10 februari dood in de garage bij haar woning gevonden. Ze is overleden aan de gevolgen van verwondingen die ze opliep door een misdrijf.

Volgens de politie wordt alleen opnieuw gekeken naar sporen die in en bij de vrijstaande garage van Borst zijn gevonden. De spullen die ME'ers vonden bij het uitkammen van bosjes bij de Ruysdaellaan blijven donderdag buiten beschouwing.

Omdat een aantal experts nog nooit in de Ruysdaellaan is geweest, kijken zij met een frisse blik naar de sporen op de plaats van het waarschijnlijke misdrijf. De sporen zelf heeft iedereen wel eerder gezien, aldus de woordvoerder.

In de tuin van Borst is donderdag een tent geplaatst voor de onderzoekers. Ook de straat is afgesloten. De sporenanalyse gaat naar verwachting een groot deel van de dag duren.

Bekijk de verklaring van de politie:

Reacties op overlijden | Profiel Els Borst