De inwoners van de wijk Overzuid in Goes hebben woensdagavond een brief gekregen over een veroordeelde zedendelinquent die in de wijk woont en op tv was. 

Dat staat op de website van de gemeente. De aanleiding voor de brief is het verschijnen van de zedendelinquent in het tv-programma Eén op Eén woensdagavond.

De burgemeester wil voorkomen dat er onrust onstaat, nadat O. woensdagavond in het KRO-NCRV-programma Eén op Eén vertelde dat hij in 1997 is veroordeeld voor het misbruiken van in totaal vier minderjarige jongens.

Hij vertelde daarin dat hij twee keer is veroordeeld voor het misbruik van in totaal vier jongens. Nu de man zelf de publiciteit heeft gezocht, vond de burgemeester dat hij de buurt moest informeren. Eerder was daarvoor geen aanleiding, liet een woordvoerster weten.

Reactie

Donderdagochtend kreeg de gemeente één reactie op de brief. ''De overbuurvrouw van de man belde om te zeggen dat zij het al wist'', zei de woordvoerster. Goes is niet bang voor toestanden zoals in Leiden, waar veel ophef is over de veroordeelde pedoseksueel Benno L.

Vrijdagmiddag is er er inloopbijeenkomst voor buurtbewoners die behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek.

Wijkagent

De man is in 1997 veroordeeld en woont sinds 2003 in Goes. Hij ''wordt regelmatig door de wijkagent bezocht en ook de burgemeester heeft enkele keren met hem gesproken'', aldus de gemeente. ''Tot nu toe hebben zich geen problemen voorgedaan en de gemeente probeert er alles aan te doen om dit zo te houden. Er zijn zo'n 350 brieven verstuurd. Ook scholen in de buurt hebben er een gekregen..