De auto van het voortvluchtige duo Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan is aangetroffen in de Duitse plaats Münster.

"De auto werd vanochtend in de binnenstad van Münster door passanten ontdekt", meldt een woordvoerder van de politie in Münster. "De wagen stond daar heel normaal geparkeerd."

Het stel zou in Münster op de trein zijn gestapt naar Keulen, melden Duitse media. De politie in Münster kon dit niet bevestigen. De politie van Keulen kreeg woensdagochtend een tip binnen van iemand die het duo op straat zou hebben gezien, in de buurt van het centraal station.

De internationale politie-organisatie Interpol zoekt ook naar het gezochte stel. Interpol heeft het duo toegevoegd aan de gezochte criminelen op de website.

De gevonden auto is een blauwkleurige Honda CRV, eigendom van het gezin dat het duo maandag gijzelde. De man van het gezin werd later in Duitsland uit zijn eigen auto gezet.

Münster ligt ongeveer 70 kilometer ten oosten van Enschede. Het is nog niet bekend hoe lang de auto daar al stond.

De Duitse politie weet na de vondst van de auto nog niet waar de voortvluchtigen zich kunnen bevinden. ''Het kan zijn dat ze zich in de buurt verstoppen. Het kan ook zijn dat ze met een andere auto, met de trein of met de bus zijn vertrokken. Alles is mogelijk. We hebben in elk geval geen enkele melding gekregen dat ze weer een auto gestolen hebben'', liet de politie van Münster woensdag weten.

​Vuurwapen

De politie zoekt al twee weken naar Van der Ploeg en Bircan. Vooral de man zou erg snel naar zijn vuurwapen grijpen. Of het stel nu nog over vuurwapens beschikt is volgens de politie niet duidelijk. 

Volgens een woordvoerder van de politie is er nog geen sprake van een Europese samenwerking in de zoektocht. "Daar is vooralsnog geen aanleiding voor. Er wordt voor nu alleen gezocht in Nederland en Duitsland."

Tips

Sinds dinsdagavond zijn er 65 tips bij de politie binnengekomen over het voortvluchtige duo dat verdacht wordt van verschillende gewelddadige incidenten. "Het is nu zaak om het kaf van het koren te scheiden", aldus de woordvoerder. "We zijn er druk mee bezig. Maar we hebben ze tot nu toe nog niet, dus we blijven doorgaan met alles uitzoeken."

Ze zouden in de afgelopen weken onder meer betrokken zijn geweest bij woningovervallen, ontvoeringen en een schietincident. De politie bestempelt ze als "levensgevaarlijk".

Maandag schoot Van der Ploeg een man neer die ze betrapte tijdens een inbraak op een camping in Enschede. Die avond gijzelden ze ook het gezin, waarvan de man later net over de grens vrijgelaten.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Rond de uitzending kreeg de politie 35 tips binnen.

Groningen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de provincie Groningen gezocht naar het voortvluchtige duo.

Woensdagochtend zei een woordvoerster van de politie dat de zoektocht nog altijd gaande is. "We zoeken door het hele land en ook in het Duitse grensgebied, want ze duiken ook overal op."

Enschede

De politie heeft ook opnieuw gezocht op de naturistencamping aan de Oude Buurserdijk in Enschede. De rechercheurs kwamen onder andere omdat kampeerders in de nacht van dinsdag op woensdag geluiden zouden hebben gehoord in een van de afgesloten caravans, zegt de voorzitter van naturistenvereniging Ostana, die het terrein pacht.

In de ochtend moesten ongeveer tien kampeerders die op dit moment op het terrein verblijven hun caravans verlaten. De politie zocht urenlang het terrein af, terwijl een helikopter boven het buitengebied van Enschede cirkelde. Het voortvluchtige, gevaarlijke duo is niet gevonden. Of er wel spullen zijn meegenomen, was woensdagmiddag nog niet bekend.

Politie jaagt al twee weken op 'gevaarlijk stel'