De man die maandag vermist was in de gevangenis in Vught, zou de moordenaar en verkrachter van Melanie Sijbers uit Geldrop zijn.

Bronnen bevestigen dat dinsdag tegen ANP naar aanleiding van een bericht in het Brabants Dagblad.

De woordvoerder van de Penitentiaire Inrichting wil tegenover NU.nl de identiteit van de gevangene bevestigen noch ontkennen. 

De man, Peter H., staat bekend als vluchtgevaarlijk. Tijdens zijn voorarrest in 2007 probeerde hij ook al te ontsnappen uit de gevangenis in Maastricht. Volgens zijn toenmalige advocaat vernielde hij destijds het raam van zijn cel met het warmte-element uit een waterkoker.

Peter H. kreeg vijftien jaar cel en tbs voor het ontvoeren, verkrachten en doden van de 15-jarige Melanie Sijbers in 2006.

Vernieling

De veroordeelde is maandag overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Hij zat daarvoor op een reguliere afdeling op hetzelfde terrein, maar werd vanwege vluchtgevaar voorlopig overgeplaatst.

Maandagochtend bleek hij verdwenen uit zijn cel, waarop een grootschalige zoekactie volgde. Na enkele uren werd de man in hetzelfde complex in Vught teruggevonden als waarin hij gevangen zat.

De gevangenis heeft tegen de gevangene aangifte gedaan wegens vernieling, bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag. Wat er is vernield, wil hij niet zeggen.