De man die maandag een schotwond opliep op een camping in Enschede, is waarschijnlijk beschoten door een man en een vrouw die al een tijdje worden gezocht voor misdrijven in Meppel en Lage Mierde.

Dat vermoedt de politie, liet ze maandag weten. Samen met haar Duitse collega's doet de politie grootschalig onderzoek.

Het gaat om Antonio Marcos van der Ploeg, 25 jaar, en Enise Merve Bircan, 19 jaar. Vrijdag maakte de politie hun namen bekend en gaf ze ook hun foto's vrij. Dat gebeurt niet heel vaak.

Van der Ploeg is volgens de politie vuurwapengevaarlijk. Als mensen de verdachten zien, moeten ze niet zelf iets doen, maar de politie bellen op 112.

Ze worden verdacht van de zware mishandeling, ontvoering en beroving van een 52-jarige vrouw uit Meppel. De man en de vrouw zouden op 10 februari het huis van de vrouw in Meppel zijn binnengedrongen. Het slachtoffer werd gekneveld, mishandeld en bedreigd en tegen haar wil meegenomen in haar auto. Op de ochtend van 11 februari is de vrouw achtergelaten in een bos in de buurt van Lelystad.

Mishandeld

Van der Ploeg en Bircan worden ook gezocht voor een gewapende overval op een huis in Lage Mierde. De bewoner en drie andere aanwezigen moesten daarbij onder bedreiging met een vuurwapen hun waardevolle spullen afgeven. Daarbij werd de bewoner ernstig mishandeld.

Het slachtoffer van maandag is naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd beschoten toen hij op de camping aan de Oude Buurserdijk de twee betrapte terwijl ze probeerden in te breken in een caravan.

De twee zijn nog spoorloos. Ze gingen er maandag vandoor in een zwarte Daihatsu Cuore. Eerder maakten de verdachten gebruik van een rode Renault Clio of een blauwe Renault Laguna.

De politie meldt verder dat tijdens het verhoren van een aantal getuigen duidelijk werd dat mogelijk het misdadige tweetal achter de inbraak op de camping zat.