De man die ervan wordt verdacht dat hij in 2010 de Chinese snackbarhouder Shu Yung Lam heeft gedood, is maandag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot veertien jaar cel wegens doodslag.

Tegen de 38-jarige Wen L. was in hoger beroep ook veertien jaar cel geëist.

Eerder veroordeelde de rechtbank de man eveneens tot veertien jaar. L. ontkende schuldig te zijn en ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Het hof acht bewezen dat L. verantwoordelijk is voor de gewelddadige handelingen, waaraan de Amsterdamse snackbarhouder overleed.

Afhaalcentrum

De verdachte zou op de avond van 15 juli 2010 naar het Chinese afhaalcentrum van de 57-jarige Lam in Amsterdam-Noord zijn gegaan.

Het is tijdens de zitting niet duidelijk geworden wat zich toen precies heeft afgespeeld. Ook de exacte doodsoorzaak is niet bekend. Wel zijn er veel bloedsporen gevonden in de snackbar en woning van het slachtoffer.

Het hof concludeert op basis van onderzoek en getuigenverklaringen dat L. de dader is. Enkele dagen na de dood had de verdachte een telefoon van Lam aan een kennis gegeven. Het hof hield bij de straf rekening met het gruwelijke karakter van de doodslag en het ''kille en berekende handelen dat daarvoor nodig moet zijn geweest’’.