Een gevangene die maandagochtend was verdwenen uit zijn cel in de gevangenis in Vught, is later op de ochtend teruggevonden in het complex. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft dat gezegd.

Volgens diverse media is de man teruggevonden in een tuinhuisje op het terrein. Het ministerie wil dat niet bevestigen. ''Hij is niet buiten het complex geweest'', aldus de woordvoerder.

De man werd zondagavond gewoon opgesloten. Bij het openen van de cellen maandagochtend werd geconstateerd dat de veroordeelde niet in zijn cel zat. Er volgde een grote zoekactie, zowel binnen als buiten de gevangenis.

In de lucht vloog een politiehelikopter en de toegangsweg werd afgesloten. In- en uitgaand verkeer werd gecontroleerd. Op de parkeerplaats zocht de politie in auto's. Bezoek aan de gevangenis was niet welkom. Alleen personeel werd toegelaten.

Het ministerie zegt niet waarvoor de man is veroordeeld. Er wordt onderzocht hoe de man uit zijn cel kon verdwijnen, aldus de woordvoerder.

Vanwege het vluchtgevaar is de man voorlopig overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) op hetzelfde terrein in Vught.